Ursa Minor Orca Safari

Tur-info

Varighet

8 dager

Egnet for

Foto entusiaster. Ingen seilerfaring nødvendig

Landskap

Nordnorsk fjord- og kystlandskap

Overnatting

På båten i privat koje / delt kabin

Når de enorme sildestimene når den nordnorske kysten om vinteren, følger mange knølhval og spekkhoggere dem hvert år inn i fjordene nord for Tromsø.
Noen år samles opptil 60 spekkhoggere og knølhval i Kvænangen Fjord for å fråtse i den fete fisken. Det anslås å være en av de største konsentrasjonene av spekkhoggere i verden!

Med vår seilbåt, SY Ursa Minor, følger vi hvalene for å se dem leke og jakte. Men ikke bare de store sjøpattedyrene kan beundres, villmarken i nord har mye mer å by på: Havørn, sel og delfiner er ofte å se og kan fotograferes flott!

Opplev Spekkhogger, Orca,  i Nordnorge med Ursa Minor Adventures

Og alt dette i det fantastiske vinterlandskapet på den nordnorske kystlinjen. Snødekte fjellandskap, dypblå fjorder, herlige pastellfargede lysforhold… og for ikke å glemme det flimrende nordlyset – En magisk årstid!

:-)

Med vår seilbåt, SY Ursa Minor, følger vi hvalene for å se dem leke og jakte. Men det er ikke bare de store sjøpattedyrene som kan beundres, den nordlige villmarken har mye mer å by på!

Havørn, sel og delfiner dukker ofte opp og er flotte å fotografere!
Og selvfølgelig dukker nordlyset opp når himmelen er klar!

Pris

  • 3.300 €, 8 Tage
    (≈ 36.300 NOK)
Inkludert i prisen

Skipper/Guide
Fullpension
Privat seng i delt kabin
Sengetøy

Ved behov

Varm overal

:-)
Seilturer i Nordnorge. På hvalsafari med Ursa Minor.
Opplev Norges kyst med seilbåten Ursa Minor

Vi må selvfølgelig tilpasse seilturen til været, hvalene og deltakerne underveis.
Vi vil ankre i lune fjorder eller anløpe kysthavner. Med vår jolle kan du bli tatt med i land for å foreta mindre eller større turer.

Seilturer i Nordnorge. På hvalsafari med Ursa Minor.
Opplev Norges kyst med seilbåten Ursa Minor

Men hvis forholdene tillater det, velger vi den yttre kystruten på tilbakeveien og ankrer opp ved vår familieøy Ljøsøy. Der kan vi besøke reinsdyrene våre og overnatte der siste natten. I vårt koselige familiehus full av historie kan vi nyte en siste festmåltid og varme opp badstuen!

:-)

Verdt å vite om hvalsafari

Ingen seilingserfaring kreves. Vi vil følge sporene til hvalene enten under seil eller under motor for å besøke fjordene der hvalene er!

Knølhval Ursa Minor Adventures
Hvalsafari i Nordnorge

Under våre turer er vi veldig nøye og forsiktige med å ikke forstyrre dyrelivet og kun være tilskuere til det som skjer. Men hvalene kommer ofte svært nær båtene på egenhånd. Det er som regel mange muligheter for spektakulære fotoshoots! Så ikke glem kameraet ditt!

:-)