Spesialtur Varangerhalvøya

Turbeskrivelse

På denne spesialekspedisjonen får man muligheten til å virkelig oppleve arktisk klima, da vi krysser hele Øst-Finnmark med hundeslede.

Turen starter ved den russiske grensen nær Kirkenes. Vi kjører først gjennom Pasvik Nasjonalpark som er kjent for nåleskog samt en stor bjørnestamme.

Vi følger Pasvikelva som ligger på grensen mellom Norge og Russland. Her holder vi oss strengt på den norske siden!

Senere tar vi vestover og når tettstedet Tana Bru ved Tanaelva etter omlag fem dager. Dette er en velkjent og populær lakseelv, der isen ligger tykt på denne tiden av året.

Tur-info

Varighet

13 dager (10+3), ankomst Kirkenes, 10 turdager, avreisedag Vardø

Egnet for

For den mer erfarne

Landskap

Taiga, fjell og vidde

Overnatting

Hytter og telt

Sammen er vi sterke!

Pris

 • 5.150 €, 13 Tage (10+3)
  (≈ 59.225 NOK)
Inkludert i prisen
 • Transport flyplass Kirkenes
 • Alle overnattinger
 • Fullpensjon
 • Guide
 • Hundespann
 • Reinsdyrskinn
 • Truger
Ved behov
 • Varm kjeledress
 • Vinterstøvler
 • Ekstra sovepose

Nå ligger Varangerhalvøya foran oss og vi fortsetter videre nordover. Dette er det eneste stedet på det europeiske fastlandet som ligger i arktisk klimasone, som ellers bare er funnet på Svalbard. Vi kjører gjennom dype daler og store vidder, og mot slutten av turen kjører vi langs det barske Barentshavet.

Bestill denne turen?

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.

Bestill en annen tur?

På turens ellevte dag når vi ekspedisjonens mål; Vardø, den lille fiskebyen på Norges nordøstligste punkt. Som tidligere nevnt er Vardø den eneste byen i Europa i arktisk klimasone.

I dette området er vi spesielt var for værets luner, da det til tider er meget tøft her, og tidskjemaet må tilpasses fra dag til dag.

:-)

Verdt å vite

Reiserute

Ver oppmerksom på at programmet er noe annerledes enn på våres andre turtilbud!

Ankomstdagen er i Kirkenes og vi overnatter på et vandrehjem utenfor byen. Man må derfor bestille flybilletter til KIRKENES. På den andre dagen laster vi på sledene og etter en kort introduksjon kjører vi ut. På den ellevte dagen ankommer vi Vardø. Avreisen må organiseres fra VARDØ!

Mekka for fuglekikkere

Den tolvte dagen tilbringer vi Vardø, hvor man har muligheten til å dra og fiske med Anes far på Barentshavet eller oppleve områdets fantastiske fugleliv. Vær oppmerksom på at det er værforbehold.

På dag 13 er det avreise.

Hurtigrute

Avreisen må være bestilt fra Vardø, som har en liten flyplass med daglige avganger til Kirkenes og Tromsø. Det beste alternativet er likevel å ta Hurtigruten fra Vardø til Kirkenes. Båtene har daglige avganger og turen tar omtrent fire timer.

:-)

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.