Våre huskier

Alaska Huskyer finner man i alle størrelser og farger – høye, små, tykke, tynne, svart, brun, hvit og flerfarget, og ørene er rette eller hengende eller til og med begge deler. Rasen byr på alt fra lette løpshunder til 50 kilos ekspedisjonshunder.
Til tross for den store bredden i størrelse, utseende og vekt har hundene noen egenskaper som går igjen hos alle; de har alle en utrettelig lyst til å løpe, tykk og varm pels, røffe poter, nøysomhet samt en utrolig personlighet!
De er også ekstraordinære i deres samhandling med mennesker der de elsker å være sammen med oss, og da i særdeleshet bli kost med. Og når det gjelder kosing er det kun 1 regel som gjelder; jo mer, jo bedre!

:-)

En husky er lykkeligst, når den har jobbet hele dagen!

Verdt å vite

I hundekjøringens spede begynnelse på nittenhundretallet begynte de i Alaska å parre de langlemmede ulvelignende hundene til indianerne med polarhunder som Sibirsk husky og Grønlandshunden. Målet var å lage en rase som hadde høy utholdenhet og som var ved sterk nok helse til å tåle de krevende hundeløpene.

De som avler frem huskyer bryr seg lite om utseende. Kvaliteter som styrke, utholdenhet og ytelse er viktig og traktes etter.
Nå finnes velkjente avlslinjer hvor man kan spore egenskaper tilbake gjennom generasjoner.

:-)