Øst, nord og sør for oss ligger store ubebodde landskaper og i vest strekker dalen med spredte gårdsbruk og kulturlandskap seg helt til Atlanterhavet.

:-)

Vi praktiserer ikke masseturisme,og har få gjester per tur. Rett ved hundegården som huser våre ca 85 huskyer bor det 6 reinsdyr som er en del av vårt sommerprogram.

Når det ikke er snø her har vi også griser på eiendommen og disse er en del av vår egenproduserte og meget kortreiste mat.

DE TO HYTTENE "HELGE INGSTAD" OG "EIVIND ASTRUP"

Beliggenhet

Bardu Huskylodge er beliggende i hjertet av Salangsdalen i enden av en smal vei. Setermoen sentrum som tilbyr nærmeste dagligvarebutikk samt andre sentrumsfasiliteter ligger 35km nordover. Det er imidlertid enkelt å komme seg til oss, for Bardufoss Lufthavn ligger bare en times kjøring unna og det er som kjent bare et steinkast for oss her i nord. Dersom man reiser sørover finner man byen Narvik 60 km unna.

Lodgen

På eiendommen har vi et bolighus, en hovedbygning med verksted, grovkjøkken for hundemat og et bad.
Vi har også badstue i umiddelbar nærhet til elven. Overfor hundegården er de tre laftede hyttene “Helge Ingstad-hytta” , “Eivind Astrup-hytta” og “Wanny Woldstad-hytta” samt en lavvo.

Begynnelsen

Med mye støtte fra vår familie og samarbeidsparter har vi etablert Bardu Huskylodge gjennom de siste årene.
Vi flyttet til Bardu i 2008 med 9 huskyer, mye har hendt siden da! Hundeflokken vokste raskt og i gjennom flere år kjørte vi sledeturer ut fra en gård vi leide. Først i 2012 fant vi eiendommen som skulle vise seg å være perfekt for oss. Endelig kunne vi dedikere all vår tid, energi og penger til vår drøm!
Vi bygget først hovedbygningen som inneholder verksted, hundeforkjøkken og bad i 2012. Samme år satte vi også opp den første laftede hytten «Helge Ingstad». Påfølgende år bygget vi den andre hytten «Eivind Astrup». Begge hytter er bygget med tanke på kvalitet og med et nøye hensyn til detaljer, og de er innredet med håndplukket interiør som har sin bakgrunn i norsk historie og flid.

:-)

Vårt hjem i Bardu

Området vi bor i er meget øde og isolert. Bardu kommune har en befolkningstetthet på bare 1,5 person per kvadratkilometer. De første bosetterne kom fra Østerdalen på begynnelsen av nittenhundretallet. De utvandret på grunn av flom fra tett befolket område og kom til de fruktbare dalene som var velegnet for jordbruk. Området våre turer går i er i areal større enn sør-Tyskland. Det er i hovedsak fritt for både folk og industri.

Verdt å vite

Bardu Huskylodges beliggenhet gjør den ideell som utgangspunkt for dagsturer.

De to turstiene «Grensen» og «Nordkalottleden» er godt merket og man finner overnattingssteder fra TT og DNT i dagsmarsjavstander langs stien.

En av de mest uberørte tur-stiene går gjennom Rokhunborri nasjonalpark, som man finner på dørstokken vår. Mot sør-øst finner man den legendariske turstien «Kungsleden» som ligger nært den svenske byen Abisko, og som ligger bare 2 dagsmarsjer unna.

Mer om det

:-)