Ekspedisjon Kebnekaise

Turbeskrivelse

Denne krevende turen er utformet for veltrente deltagere som har vært på huskytur tidligere eller som har mye villmarkserfaring fra før. På begynnelsen av turen kjører vi omtrent samme spor som på Ekspedisjon Jukkasjärvi. Vi passerer senere Kiruna, hvor vi så kjører mot sør og følger sporet mot innsjøen Paittasjärvi. Rett før bosetningen Nikkaluokta vil et siste bål gjøre himmelen vakker. Herfra går veien bare oppover og vi vil raskt passere tregrensen ved Kebnekaise Fjellstasjon.

Turen ble utformet og til en del av vårt program som et direkte svar på et ønske om å reise på lengre turer som utforsket nye områder.

På veien møter vi alle de forskjellige skandinaviske landskapene, med høydepunktet på Kebnekaise som ligger 2117moh – Sveriges høyeste fjell. Vi kjører rundt dette fjellmassivet. Området rundt Kebnekaise har en rekke topper på rundt 2000moh og er en del av Sveriges alpinområde. Vi jobber oss gjennom flere krevende fjellpass, som for eksempel Tjäktapass!

Tur-info

Varighet

16 dager (13+3), ankomstdag, innføringsdag, 13 turdager, avreisedag

Egnet for

For den mer erfarende

Landskap

Bjørkeskog, taiga og fjell

Overnatting

Hytter og telt

Ren luft og rom for å puste

Pris

 • 5.950 €, 16 Tage (13+3)
  (≈ 68.425 NOK)
Inkludert i prisen
 • Transport flyplass Bardufoss
 • Alle overnattinger
 • Fullpensjon
 • Guide
 • Hundespann
 • Reinsdyrskinn
 • Truger
Ved behov
 • Varm kjeledress
 • Vinterstøvler
 • Ekstra sovepose

Hvis vær- og føreforhold er gode vil ekspedisjonen ta veien til Laukuluspa mot vest for å komme nær Kebnekaise Fjellstasjon på den kjente Kungsleden.

Det kortere alternativet leder oss langs Rautasälven og over innsjøen med samme navn til Allesjaure. Her finner vi en meget komfortabel hytte tilhørende Den Svenske Turistforening.

På den nest siste dagen av ekspedisjonen krysser vi Abisko Nasjonalpark og kjører over fjellene tilbake til Huskylodgen.

Dersom det er dårlig vær med mye snø vil denne turen være meget krevende og deltagerne må ha utholdenhet og god kondisjon.

Vi overnatter hovedsakelig i hytter, men minst 2 netter i telt.

Bestill denne turen?

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.

Bestill en annen tur?
:-)

Verdt å vite

Velfortjent pause

De to alternative rutene gir oss sikkerhet og mulighet til å forandre ruten spontant. Vi kan av og til prøve å sette av en hviledag. Ikke bare hundene, men også vi kan ha bruk for det.

På det lengre alternativet av ekspedisjonen er ruta ca. 500 kilometer.

Tunge sleder

For hundene er denne turen krevende. Vi har satt opp et depot omtrent halvveis for å gjøre sledene lettere.
Dersom vi kjører med seks hundespann, veier hundematen alene et halvt tonn. På hver slede pakkes minst 80 kg hundemat! I tillegg kommer alt annet av personlig utstyr og fellesutrustning.
Med denne vekten og lengden på turen må du være forberedt på å hjelpe hundene over lange avstander.


“Med hundene er vi alt – uten dem er vi ingenting!”

 
Vi må utvikle en følelse av hundens mentale og fysiske tilstand. Hva har hundene gjort så langt? Hva er planene dine for neste trinn?

Først når tilstanden til hundene vurderes realistisk, klarer vi å motivere og støtte dem effektivt i lang tid.

:-)
Tidsrom Varighet Turleder Ledige plasser
Saison 2024/2025
16.03.2025 - 31.03.2025 16 dager (13+3) Jan Klaudiussen 0 Fullbooket