Å bli handler hos oss

Jobbe på Bardu Huskylodge

Det er uendelig mye jobb med 85 huskyer og 6 reinsdyr, og fra tid til annen trenger vi hjelp til å trene hunder og reinsdyr for den kommende sesongen.Interessert?

Vi tilbyr kost og losji, en uforglemmelig opplevelse med dyrene og innsikt i livet for nordboerne. Les videre for å se om det er noe du kan tenke deg!

På Bardu Huskylodge begynner vi å trene hundene i slutten av august, og holder på helt til desember.

«Handleren», hundekjører-sleng for hundetrener, er ansvarlig for treningen gjennom hele perioden. Det tar imidlertid en del tid før man kjenner hver enkelt hund, og kun da kan man jobbe individuelt med hundene. En del av jobben er å finne ut hvilke hunder som skal løpe hvor i spannet. Videre skal nye lederhunder utvikles, og unghundene trenger masse oppmerksomhet for å finne sin plass i spannet.

Det er ekstremt viktig at man jobber konsekvent og fast med hundene. Treningen skal være rolig, men bestemt og hundene må vite hvor de har deg. Før snøen legger seg bruker vi Troll- vogner i treningen, disse er spesialbygd for hundekjøring. Vi bruker også ATV, også kalt firhjuling. I løpet av treningssesongen utvider vi hele tiden løypene og til slutt tar treningen hele dagen.

Så snart vi har tilstrekkelig med snø, vanligvis i slutten av november, begynner vi å trene med sledene. Treningen pågår helt frem til jul, og da er hundene klare for sesongen.

Treneren bor på Bardu Huskylodge og jobber for kost og losji.

:-)

Det er ikke bare hundetrening som står på tapetet, det er utrolig mye å gjøre på høsten! Det må lages hundefor til vinteren, og mat til gjestene som kommer. Ved skal hugges og stables, sleder skal bygges og repareres, og så videre. Skogen er full av bær og sopp, og disse må

plukkes. Til sist må reinsdyrene trimmes, og trenger dermed å bli tatt med på tur rundt i området, både med og uten gjester.

Handlerne er derfor ikke bare hundetrenere, men må kunne ta vare på både Huskylodgen og gjestene våre når vi er borte.

Verdt å vite

Eigenverantwortung

Für den Job als „Handler“ sollte man einige Voraussetzungen erfüllen. Gefragt ist vor allem selbständiges und eigenverantwortliches Arbeiten! Ein gutes Organisationsvermögen kann nicht schaden.

Wem körperliches Arbeiten nicht fremd ist, der wird die Ansprüche leichter erfüllen können.

… und Kraft

Ein Handler sollte eine gute Kondition und auch Kraft mitbringen. Die Hunde müssen täglich gefüttert und ein- und ausgespannt werden. Auch neben dem Training gibt es auf der Huskylodge immer viel zu tun, denn Hundehütten, Schlitten und Ausrüstungsgegenstände müssen repariert und überholt werden. So können die Arbeitstage auch oft länger werden.

Bewerben?

Bewerbungen bitte mit kurzer Beschreibung der Outdoor- und Wintererfahrung, Ausbildung, Kenntnisse und Fähigkeiten (auch handwerklich), Erfahrung mit Hunden/Tieren, Alter, Telefonnummer und Bild per E-Mail an uns senden.

Wir haben jährlich zwei Handler-Stellen zu vergeben. Ihr könnt Euch also gerne auch zu zweit bewerben!

Jetzt für eine Stelle bewerben

:-)