Spesialekspedisjon Nordishavet

Denne ekstraordinære hundesledekspedisjonen er krevende og passer bare til erfarene deltakere!

“Spesialekspedisjon Nordishavet” tar oss fra vår Husky Lodge til Europas arktiske nordøstkapp i Barentshavet. Avstanden på denne turen er over 1100 kilometer, og vi kjører gjennom de nordligste områdene i Norge, Sverige og Finland.

Landskapsendringen på denne ekspedisjonen er ekstrem. Vi opplever alle landskapstypene fra nordområdene: Fjell, taiga, tundra og de ville, arktiske strender og klipper i Barentshavet.

Ekspedisjonen starter i de høye fjellene i Troms og Nordsverige. I Kilpisjärvi går vi inn på finsk territorium. Vi passerer gjennom Finlands høyeste fjellkjeder og kommer snart til de nordlige, dypere taigaskogene, som vil følge oss i mange dager. Dette tillater oss å tilbringe hyggelige kvelder rundt leirbålet.
Mot midten av turen kommer vi til den mektige “Inarisjøen”, med over tre tusen øyer. Vi vil tilbringe flere dager på innsjøen og krysser den på tykk is. Snart kommer vi til den norske grensen igjen.
 
Der hilser den ville, forblåste kysten på Varangerhalvøya velkommen! Vår destinasjon er Vardø, den lille kystbyen helt nordøst i Norge og Europa . I godt vær kan du se Russland herfra på den andre siden av Varangerfjorden.

:-)

Avstanden som skal tilbakelegges, samt varigheten på 25 tur dager, krever daglige etapper på 40 til 60 kilometer. Strekningen må tilpasses de spesielle forholdene hvor ekspedisjonen har best fremkomst. Skulle de daglige etappene bli forkortet på grunn av dårlig vær eller andre problemer, må denne forsinkelsen hentes opp på de påfølgende dagene. Her kan dagene ofte blir lengre.

Hvis fremkomsten går bra, er det planlagt en pausedag nært Ivalo, hvor alle fire- og tobeinene kan slappe av.

Tur-info

Varighet

28 dager (25+3), ankomstdag, 25 turdager, 1 dag i Vardø, avreisedag

Egnet for

Bare for den mer erfarne

Landskap

Alle landskaper i Nordnorge (Tundra, Taiga, Arktisk)

Overnatting

Telt og noen hytter

Kort badepause i Barentshavet før vi fortsetter!

Pris

 • 14.200 €, 28 Tage (25+3)
  (≈ 163.300 NOK)
Inkludert i prisen
 • Transport flyplass Bardufoss/Vardø
 • Alle overnattinger
 • Fullpensjon
 • Guide
 • Hundespann
 • Reinsdyrskinn
Ved behov
 • Varm kjeledress
 • Vinterstøvler
 • Ekstra sovepose

Minsteantall 4 personer!

Som med alle store ekspedisjoner, er god gruppedynamikk spesielt viktig! Daglige oppgaver må utføres av alle deltakere på turen: fra matlaging, oppvasken til den hjelpende hånd når det trenges å reparere en slede. Vi forventer fra hver deltaker å kunne improvisere og delta selvstendig i alt av arbeid! Her må hver deltaker finne sine oppgaver i de daglige rutiner.

28 dager sammen i en gruppe er lang tid tilsammen. Derfor forventer vi av alle deltakerne en høy grad av sosial kompetanse og evnen til å vurdere sine egne grenser.

Den lange tiden sammen i lag med hundene og menneskene i alt slags vær danner spesielle vennskap!

Bestill denne turen?

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.

Bestill en annen tur?

Verdt å vite

Reiserute

Vær oppmerksom: På denne turen er prosessen litt annerledes enn på våre andre tilbud!
Dag ÉN (1) er ankomstdagen på Huskylodge. Du må derfor bestille flybillett til BARDUFOSS. På ANDRE (2) dagen er det turstart! Vi pakker sledene, går gjennom turen på kartet, diskuter våre turrutiner, fordeler hundespann til de respektive deltakerne og starter ut! På dag SEKSOGTYVE (26.) dag ankommer vi Vardø.

Mekka for fuglekikkere

Den SJUOGTYVENDE (27.) dagen tilbringer vi i Vardø, hvor man har muligheten til å dra og fiske med Anes far på Barentshavet eller oppleve områdets fantastiske fugleliv. Vær oppmerksom på at det er værforbehold.

Dag ÅTTEOGTYVE (28) er avreisedag.

Hurtigrute

Avreisen må være bestilt fra Vardø, som har en liten flyplass med daglige avganger til Kirkenes og Tromsø. Det beste alternativet kan likevel være å ta Hurtigruten fra Vardø til Kirkenes. Båtene har daglige avganger og turen tar omtrent fire timer.

:-)

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.