Spesialtur Russian Border

Turbeskrivelse

Dette er en meget spesiell sledetur som tar deg tettere på Nord-Norges natur og hundene enn noen av våre andre turer! Ekspedisjonen er spekket med utfordringer og vi kjører over 1000km i løpet av fire uker.

Turens lengde og rekkevidde krever en fleksibel plan, og vi tilpasser ettersom turen skrider frem.

Vi beveger oss hovedsakelig i lavlandet, men også gjennom høyfjellområder i Indre Troms. Finnmarksvidda har dype raviner, og så langt nord vil ekspedisjonen være veldig utsatt for vær.

Tur-info

Varighet

28 dager (26+2), ankomstdag, 26 turdager, avreisedag etc.

Egnet for

For den mer erfarne

Landskap

Alle landskaper i Nordnorge

Overnatting

Hytter og telt

Å teste sine grenser

Pris

 • 14.200 €, 28 Tage (26+2)
  (≈ 156.200 NOK)
Inkludert i prisen
 • Transport flyplass Bardufoss
 • Alle overnattinger
 • Fullpensjon
 • Guide
 • Hundespann
 • Reinsdyrskinn
 • Truger
Ved behov
 • Varm kjeledress
 • Vinterstøvler
 • Ekstra sovepose

Finnmark var Norges nordligste og største fylke. Det er kun 1,5 innbygger per kvadratkilometer og dermed også det minst befolkede fylket, med bare et par fiskevær spredt langs kysten. Nå er Troms og Finnmark slått i lag til ett fylke. Fjordene som ligger vest for Nordkapp er tettere befolket enn østsiden. Samene bor hovedsakelig i innlandet.

Bestill denne turen?

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.

Bestill en annen tur?

Som med de fleste ekspedisjoner er godt samarbeid essensielt.Alle deltagere må ta del i de daglige gjøremål, som består i alt fra matlaging, vannhenting, bygging av leir til stell av hundene. Etterhvert som turen skrider frem vil alle deltagerne finne sin plass. De daglige rutinene i de tøffe værforholdene, samt tiden man tilbringer med både hunder og mennesker, skaper tette bånd.
Guiden vil her fungere som gruppeleder og sporfinner. Det er forventet at deltagerne selv håndterer sleden og alle utfordringer. Det trenges utholdenhet og lagånd til å mestre selve turen.

:-)

Verdt å vite

Spesialprogram

Vær oppmerksom på at denne turen skiller seg fra våre andre tilbud!

Ankomstdagen er i KIRKENES, der vi overnatter på et vandrerhjem utenfor byen. Man må derfor bestille fly til KIRKENES. På den andre dagen laster vi sledene og etter en kort introduksjon kjører vi ut.

Hviledager

Det er lagt opp til to eller tre hviledager i løpet av turen, slik at både hunder og kjørere får hentet seg litt inn. Hundenes velvære er ekstremt viktig på en så lang tur. Potekontroll er viktig og gjøres ofte. Noen ganger må en utslitt hund få hvile i sleden.

Etter 26 dager på tur er vi fremme på Huskylodgen.

Avreise må bookes fra Bardufoss Lufthavn, som på ordinære turer.

:-)

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.