Huskyene våre er entusiastiske når de er i sitt rette element og dette er smittsomt!

:-)

Hundekjøring – en opplevelse

Etter en intensiv introduksjonsdag vil de forskjellige turene lede oss dypt inn i det nordlige Skandinavias fjelllandskaper. Vi passerer frosne innsjøer og elver, og jobber oss gjennom øde villmarksområder.
Mens man puster inn den friske nordlige luften kan man se spor fra elg, rein og kanskje til og med jerv og gaupe i snøen.

De øde og langstrakte naturområdene er både spennende og beroligende på samme tid, og de spesielle lysforholdene her oppe vil trollbinde deg.

Eksepdisjonsstil

Alle våre turer kjøres som ekspedisjoner. Vi bruker ikke snøscooter som hjelpemiddel. Fart og hastighet er ikke våre mål. Isteden har vi fokus på den genuine naturopplevelsen. Når man er avhengig av hundene og det lunefulle været, vil nære vennskap formes og spesielle opplevelser lages. Vi fordeler alt utstyret på alle sledene i gruppen. Hvor mange hunder hver enkelt deltager har i spannet er avhengig av deltagernes størrelse og erfaring, snørforhold og terrenget som skal forseres.

Vennskap og lagånd

Hvem kan delta?

Det er ikke nødvendig med tidligere erfaring fra hundekjøring. Alle som er godt nok trent til å sykle en lenger tur i terreng eller gå på ski kan delta på våre turer. Dagen etter ankomst har vi en introduksjonsdag der vi gjennomgår påseling av hundene samt hvordan man manøvrerer sleden. Noe fysisk styrke er nødvendig for å kunne håndtere sleden og hundene.

Meget viktig!

Du må like hunder – dette er et krav! I løpet av ditt opphold skal du samarbeide nært med dine firfotede kamerater, og dere vil mest sannsynlig bli gode venner. Du kan dessverre ikke ta dem med deg hjem når turen er ferdig.

:-)

Her kan du se de forskjellige turene våre

Verdt å vite

Ditt eget hundespann

På våre turer vil du oppleve selve kjernen i hundekjøring. Du vil ha ditt eget hundespann, som du er ansvarlig for gjennom hele ekspedisjonen. Dette sikrer et godt samarbeid mellom hund og menneske, og gir deg en fullendt naturopplevelse!

Det lunefulle været

Vi tilpasser turprogrammene til det skiftende været og snøforholdene. De uforutsigbare værforholdene i nord har alltid det siste ordet i turplanleggingen.

:-)