Turfilosofi

Den nordiske vinteren

Vinteren er helt spesiell nord for polarsirkelen. Polarnettene varer fra midten av november til slutten av januar. I denne perioden stiger ikke solen over horisonten og vi har mørketid. Det er imidlertid ikke helt mørkt, for solen er ikke helt borte og låner bort litt lys slik at landskapene bader i forskjellige blå- og rosa toner. Snøen intensiverer lyset og gjør det magisk.

I mørketiden opplever man også nordlyset, som danser over himmelen. Fra midten av januar stiger solen igjen over horisonten, og dag for dag stiger den høyere mens den sprer varme og lys. Det er kaldt fra desember og til midten av mars. Temperaturene ligger ofte rundt -30° C. I slutten av mars ser man en endring i sesongen og man merker at varmen kommer. 21.mars markerer et skille og dagene er da like lyse som de er i resten av Europa. Fra dette tidspunktet og utover blir dagene stadig lysere og vi går mot midnattsolen. I slutten av april blir det ikke lenger mørkt på natten. Man er garantert snø til begynnelsen av mai, men de store innsjøene på fjellet er først fullstendig isfrie i midten av juni.

:-)

Mat

Med en lidenskap for mat

Måltidene er svært viktige for oss! Jan er utdannet kokk og hans nøye utvalgte meny vil skjemme deg bort med lokale og internasjonale nytelser, samtidig som korrekt ernæring er i fokus.

“Lykkelig kjøtt”

På sommeren har vi griser på Bardu Huskylodge.bDe har et stort område, og det er lett å se at de nyter å grave i jorda og rulle seg i gjørma. Vi er stolt av å kunne tilby våre gjester førsteklasses kjøtt.

Pausekos

Kortreist mat

Vi tilbyr også det beste denne regionen kan tilby – alt fra reinsdyr til elg som er jaktet i vår dal, til norsk fisk. Dette er en ekte familiebedrift, der fisken er fisket av Anes far og onkel. Vel hjemme blir torsken tørket og vi serverer den som Bacalao; en delikatesse!

Steinovnsbrød

Vi tilbyr også ferskt brød fra vår partner Reginas steinovn. De kalde temperaturene tillater at vi lager de beste råvarene om til delikate måltider, som enkelt tines opp og som så serveres på tur.

Ingen måltider severes ut fra plastikkposer eller hermetikkbokser!

:-)

Overnatting

De to første og den siste natten av turen overnatter man i de koselige laftede hyttene på Bardu Huskylodge. Her er det dusj, håndklær og sengeklær tilgjengelig, i tillegg til et mindre kjøkken der man kan lage enkle måltider.

Hytteromantikk

Overnatting på tur

Når vi er på tur overnatter vi enten i enkle fjellhytter eller i det tradisjonelle teltet til samene; lavvo.

Hyttene har variabel standard, noen av dem er meget komfortable mens andre kun tilbyr det aller nødvendigste. De har tre ting til felles; ingen betjening, ingen elektrisitet og ikke innlagt vann.

En virkelig romantisk og autentisk hytteopplevelse.

Vintertelting

I tillegg har vi alltid med oss vintertelt. På de lengre turene er teltovernattinger lagt inn i turplanen.

:-)

Ekspedisjonsstil

Alle våre turer er lagt opp som ekspedisjoner. Vi unngår med vilje bruk av snøscooter. Hastighet er ikke det viktigste! Opplevelsen med hundene er førsteprioritet. Tilliten til hundenes evner, været og snøforholdene lager sammen dype vennskap og uforglemmelige opplevelser i naturen. Utstyret fordeles likt på alle sledene i gruppen. Hvor mange hunder man har i hvert spann blir bestemt ut fra størrelsen og evnene til deltagerne, snøforholdene samt terrenget som skal forseres.

:-)

Ditt eget hundespann

Gjennom våre guidede turer vil vi at man skal oppleve hundekjøring selv. Dette er grunnen til at hver deltager har sitt eget spann, som de selv leder og tar vare på gjennom ekspedisjonen. Kun da kan samarbeidet mellom menneske og hund, og nærheten til naturen, virkelig oppleves.

På våre turer utvikles nære bånd mellom mennesket og hundene. Bare gjennom å virkelig stole på dyrenes styrke vil egne evner spire og gro. De eneste grensene settes av naturkreftene.

:-)