Spesialtur Norden Advanced

Spesialtur Norden Advanced er en utfordrende ekspedisjon som krysser hele de nordlige landskapene, fra tundra, dype taiga-skoger til bratte fjellkjeder.

Vi kjører gjennom Sveriges nordligste spiss, og dekker hele området nord og sørvest for Kiruna. Vi krysser urskog-reservater, Abisko Nasjonalpark, Dividal Nasjonalpark og Rokhunborri Nasjonalpark.

Under denne 18-dagers ekspedisjonen setter vi sammen turene “Treriksrøysa”, “Jukkasjärvi” og “Kebnekaise”.

De fleste netter sover vi i telt, men her og der er det også planlagt noen hytter for å kunne tørke utstyret underveis. I hyttene til den svenske turistforeningen kan vi også nyte en kveldsbadstu.

:-)

Denne turen kan tilby fascinerende panoramaer! Vi beveger oss nordover gjennom Dividal Nasjonalpark mot treriksrøysa mellom Norge, Finland og Sverige. Derfra kjører vi gjennom det kuperte landskapet i det nordligste svenske Lappland. Fra Øvre Soppero blir terrenget mye flatere og vi entrer de store taiga-skogene. På disse dager kan vi varme oss selv ved koselige bål på campen.

Tur-info

Varighet

21 dager (18+3), ankomstdag, innføringsdag, 15 turdager, avreisedag

Egnet for

For den mer erfarne

Landskap

Bjørkeskog, tundra, taiga og fjell

Overnatting

Hytter og telt

Langsomt nærmer vi oss den skandinaviske fjellkjeden igjen. Der hilser Sveriges høyeste fjell oss velkommen: Kebnekaise. Vi kjører rundt Kebnekaise gjennom dens omkringliggende, bratte daler.

På de siste dagene av turen passerer vi Abisko Nasjonalpark og nærmer oss, over Riksgränsen, hjemlige områder og vår Lodge.

... Huskier, sol, vinterlandskap...

I tøffe værforhold og mye snø er denne turen utfordrende å håndtere, og deltakerne trenger god fysikk og utholdenhet.

Bestill denne turen?

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.

Bestill en annen tur?

Hvis været og snøforholdene er gode, vil ekspedisjonen vende vestover i Laukuluspa og deretter krysse Kebnekaise fjellstasjon på Kungsleden ved Nikkaluokta.

Det kortere alternativet fører langs elva Rautasälven over innsjøen med samme navn til Allesjaure til en veldig komfortabel hytte eid av den Svenske Turistforeningen.

Pris

 • 7.250 €, 18+3 Tage
  (≈ 71.050 NOK)
Inkludert i prisen
 • Transport flyplass Bardufoss
 • Alle overnattinger
 • Fullpensjon
 • Guide
 • Hundespann
 • Reinsdyrskinn
 • Truger
Ved behov
 • Varm kjeledress
 • Vinterstøvler
 • Ekstra sovepose
:-)

Verdt å vite

Den ganske høye vekten på sledene tvinger oss til kortere dagsetapper i starten av turen. Men siden vi hovedsakelig er på svenske snøscooterløyper i andre halvdel av turen, gjør vi raskere fremgang og henter det opp med mye lengre dagsetapper.

Spesialtur Norden Advanced er en lang og krevende ekspedisjon med 18 dagers varighet. For å redusere totalvekten på utstyret og spesielt hundefôr, har vi satt opp ett depot underveis.

:-)

Denne sesongen finnes det dessverre ingen ledige plasser igjen.