Om oss

Ane

… Jeg vokste opp i Vardø, en liten fiskeby beliggende helt nord-øst på den norske fastlandet. I tidlig alder var friluftsliv og hunder en viktig del av livet mitt.

Vardø er den eneste byen på det europeiske fastlandet som ligger i arktisk klimasone. På grunn av tøffe værforhold lever folkene som bor her nært naturen og dens luner. Jeg tilbragte store deler av min oppvekst på Varangerhalvøyas øde vidder og på tallrike fisketurer med min far på hans fiskebåt i Barentshavet.

Allerede som tenåring hadde jeg mitt eget hundespann bestående av tolv hunder som jeg brukte som transportmiddel gjennom mitt hjemsteds lengste årstid – vinteren. Jeg kjørte hundeslede til skolen og senere også til arbeidet.

Jeg har studert natur- og villmarksforvaltning på Høyskolen i Hedmark. Videre har jeg studert agronomi samt tilbragt ett år på hundekjørerlinjen ved Malangssentret Folkehøyskole.

Jeg møtte Jan i Tromsø, hvor vi begge arbeidet som hundekjørere.

Jan

… Dragningen mot nord og til naturen begynte i tenårene, når jeg opplevde Skandinavia til fots, i kajakk og kano.
Jeg vokste opp i en liten tysk by ved bredden av Rhinen og nær den sveitsiske grensen. Allerede da var jeg fascinert av hundekjøringskonkurransene i Schwarzwald.

I forbindelse med siviltjenesten jobbet jeg på en institusjon for handikappede nær Trondheim, og dette økte min interesse for Skandinavia ytterligere. Jeg rakk å utdanne meg til kokk i Berlin, før kjærligheten til nordområdene trakk meg dit for godt. Etter tre år forlot jeg min stilling som «Gardemanager» på restauranten Facil, som innehadde Michelinstjerne, til fordel for Nord-Norge.

Ved en tilfeldighet snublet jeg over Innset Huskyfarm en gang jeg var på tur. Det var her jeg oppdaget min lidenskap for hundekjøring, og vi er nå deres samarbeidspartnere. Jeg jobbet som kokk på Spitsbergen og i Tromsø hvor jeg begynte som hundekjører og guide.

Her traff jeg Ane og de fantastiske hundene hennes.

Vi forelsket oss, flyttet til Bardu og lever nå som turguider, sammen med alle våre hunder og reinsdyr.

:-)

Ben

… Jeg vokste opp i en landsby i sentrale Sveits. Hele mitt liv har jeg vært mye ute i naturen og har prøvd å utfordre mine egne grenser.

Under min utdannelse som CNC-mekaniker og i årene som fulgte, da jeg jobbet som CNC-programmerer, reiste jeg ofte til Norge og Skandinavia. I 2015 deltok jeg som gjest på en hundesledetur. Slik møtte jeg Ane og Jan og deres huskier. Etter to års arbeid som handler i deres kennel og på lodgen har interessen for hundekjøring og Nord-Norge økt enda mer.

Nå blir Ane og Jan, deres hunder og reinsdyr, ikke så lett kvitt meg!

:-)