Ursa Minor Orca Ekspedisjon

Tur-info

Varighet

8 dager

Egnet for

Foto entusiaster. Ingen seilerfaring nødvendig

Landskap

Nordnorsk fjord- og kystlandskap

Overnatting

På båten i privat koje / delt kabin

Når de enorme sildestimene når den nordnorske kysten om vinteren, følger mange knølhval og spekkhoggere dem hvert år inn i fjordene nord for Tromsø.
Noen år samles opptil 60 spekkhoggere og knølhval i Kvænangen Fjord for å fråtse i den fete fisken. Det anslås å være en av de største konsentrasjonene av spekkhoggere i verden!

Med vår seilbåt, SY Ursa Minor, følger vi hvalene for å se dem leke og jakte. Men ikke bare de store sjøpattedyrene kan beundres, villmarken i nord har mye mer å by på: Havørn, sel og delfiner er ofte å se og kan fotograferes flott!

Knølhval finne 
Ursa Minor Adventures

Og alt dette i det fantastiske vinterlandskapet på den nordnorske kystlinjen. Snødekte fjellandskap, dypblå fjorder, herlige pastellfargede lysforhold… og for ikke å glemme det flimrende nordlyset – En magisk årstid!

:-)

Vi må selvfølgelig tilpasse seilturen til været, hvalene og deltakerne underveis.
Vi vil ankre i lune fjorder eller anløpe kysthavner. Med vår jolle kan du bli tatt med i land for å foreta mindre eller større turer.

Men hvis forholdene tillater det, velger vi den yttre kystruten på tilbakeveien og ankrer opp ved Ljøsøy. Der kan vi besøke reinsdyrene våre og overnatte der siste natten. I vårt koselige familiehus kan vi nyte en siste festmåltid og varme opp badstuen!

:-)

Sy Ursa Minor

SY Ursa Minor er en 15 meter lang aluminiumketch. Altså en to-master. Meget stabil bygget for åpent hav og egnet utstyrt for nordiske forhold.

Hennes solcellepaneler og vindturbiner produserer nok strøm inn i batteribankene til å forbli i skjermede bukter uten tilgang til strøm i lange perioder og være uavhengige av motoren.

Med sine 8 køyer fordelt på 4 lugarer er hun ideell for et mannskap på 5 til 6 personer pluss skipper og kokk/guide.

Pris

  • 3.100 €, 8 Tage
    (≈ 31.000 NOK)
Inkludert i prisen

Skipper/Guide
Fullpension
Privat seng i delt kabin
Sengetøy

Ved behov

Varm overal

:-)

Ursa Minor har to komfortable bad med toalett og to dusjer. I tillegg er hun utstyrt med en 1000l vanntank, så trenger vi ikke å spare vann undervegs!

Den er utstyrt med en Webasto dieselvarmer, som alltid sørger for behagelige temperaturer i båten – og selvfølgelig for koselige kvelder i salongen under dekk!

En helt spesiell opplevelse å komme veldig nær den ville kysten!

Verdt å vite

Ingen seilingserfaring kreves. Vi vil følge sporene til hvalene enten under seil eller under motor for å besøke fjordene der hvalene er!

Knølhval Ursa Minor Adventures
Hvalsafari i Nordnorge

Under våre turer er vi veldig nøye og forsiktige med å ikke forstyrre dyrelivet og kun være tilskuere til det som skjer. Men hvalene kommer ofte svært nær båtene på egenhånd. Det er som regel mange muligheter for spektakulære fotoshoots! Så ikke glem kameraet ditt!

:-)