Å vandre lett

Etter en kort introduksjon om reinsdyrene og hvordan man håndterer disse kan vi vandre langt inn i Nord-Skandinavias fjellområder. Vi vandrer langs store innsjøer, krysser elver og opplever de urørte og øde fjellområdene. Du vil puste inn den friske nordlige luften uten å ha for mye på ryggen. Vi vandrer gjennom stier laget av reinsdyr og elg, og med litt hell vil vi få se spor av gaupe og jerv. Områdene er både spektakulære og tamme, og du vil bli fascinert av det utrolige lyset.

Reinsdyreventyr

Opplevelsen med reinsdyrene er høyt prioritert på turene våre. Samarbeidet mellom menneske og kløvreinen er et utmerket utgangspunkt for et spesielt vennskap, og man opplever naturen på en helt egen måte på turen.
Nesten alt utstyr bæres av reinsdyrene og deltagerne bærer kun en lett dagstursekk. Hver deltager får sitt eget reinsdyr, som de både leier og tar vare på gjennom turen.

I hjertet av Lappland

Hvem kan delta?

Det er ikke nødvendig med erfaring fra reinsdyr. Alle som er i god nok form til å gå på fjelltur kan delta på våre turer. Ved ankomst til Bardu Huskylodge vil man få en grundig innføring i hvordan man leier og tar vare på reinen.

Viktig!

Man må like dyr! Her vil man jobbe tett sammen med våre firbeinte venner gjennom hele turen og garantert bli god venner.
Dog kan man dessverre ikke ta sine elskede venner med hjem etter turen.

:-)

Her kan du se de forskjellige turene våre:

Verdt å vite

Ditt eget reinsdyr

På disse turene vil vi at deltagerne opplever kløvtur på riktig måte, og derfor får alle deltagerne sitt eget reinsdyr, som de skal leie og stelle.

Dette er den beste måten å bli kjent med dyret og naturen på.

Naturkreftene

Turene våre er utsatt for vær og vind, og vi tilpasser reiseruten i henhold til gjeldende værforhold. Vi må ta hensyn til det nordiske klimaet når vi organiserer turen.

:-)